NAŠI EMIGRANTI

08.10.2016 10:02

Pokud by Stroupežnický žil v současné době, možná by místo "Naši furianti" napsal méně úsměvnou grotesku NAŠI EMIGRANTI.

Vzpomínám jako dnes, jak jsem začátkem devadesátých let téměř slzel dojetím, když se k nám po létech nesvobody začali vracet naši milí soukmenovci. Fachmani, kteří si přivezli z vyspělé ciziny na západ od nás know-how, jak pomocí své rodné zemi po čtyřicetiletém srabu.

A pomohli. Lépe řečeno odpomohli: Nejdříve Viktor Kožený od naší námořní flotily, uhlobaron Zdeněk Bakala (v Americe prachobyčejný krejčík) svými lživými sliby ožebračil své zaměstnance OKD i stát, a nemůžeme vynechat čechošvýcara Josefa Šťávu požadujícího od naší republiky miliardové "odškodné" za zpackaný právní paskvil v kauze Diag Humen. Dnes pán na bechyňském panství, kde kdysi jeho prapředek byl pouhým lokajem. Ne nadarmo se říká dobrý sluha - špatný pán... V hrobě se musí obracet Petr Vok z Rožmberka, který zde strávil nemalou část svého života, a  který v roce 1611 dokonce zaplatil pasovským  ze svého sto tisíc zlatých požadovanou reparaci, aby zemi a jejím obyvatelům sužovaných vojskem ulevil, když už se k tomu neměl ani Rudolf II., ani čeští stavové...

A to vynecháme desetimiliardovou prohru s CME, kterou nám připravil mazaný Železný... a další a další....

Stroupežnický, vzbuď se a  s těmi emigranty už konečně něco udělej!!!